Nieuws

Terugkijktip: Webinar 'Langer thuis in een ander huis'

geschreven Door:
Langer thuis wonen wordt door veel senioren opgevat als blijven wonen in het huis waar ze al wonen. Toch is dat huis en de woonomgeving niet altijd het meest geschikt om oud te worden.

Het gezinshuis waarin ouderen vaak nog alleen of met z’n tweeën wonen, is in een krappe woningmarkt een gewild object voor gezinnen. Een verhuizing van senioren naar een kleinere woning brengt een verhuisketen op gang waar ook starters op de woningmarkt van profiteren.

De mogelijkheden die er zijn om doorstroming van senioren te stimuleren was het centrale thema van het webinar van 6 september. Wat kunnen gemeenten, woningcorporaties, marktpartijen en ouderen zelf doen? Wat werkt? Er is ingegaan op bewustwordingscampagnes, seniorenmakelaars en wooncoaches, voorrangs- en financiële regelingen en ondersteuning bij de verhuizing zelf. Ook is gezocht naar de knelpunten en belemmeringen.

Terugkijken

Voor iedereen die dit webinar heeft gemist of het wil terugkijken, de complete opname is hier te bekijken. Het verslag van het webinar is hier te downloaden.

Agenda

Dit webinar was de derde in een reeks van vier webinars over woonzorgvraagstukken in de praktijk, die in het kader van het programma Langer Thuis van het ministerie van VWS in samenwerking met de Taskforce Wonen en Zorg worden georganiseerd door Begonia Advies en Nestas communicatie.

Voor de komende periode staat op donderdag 14 oktober het volgende webinar op de agenda: 'Verpleegzorg in de woonzorgvisie: hoe pak je dat aan?'

Deel dit bericht

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: