Nieuws

Wonen in de wijk in Gorredijk

geschreven Door:
De Miente in Gorredijk is een eigentijds complex en een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking. Het complex is eigendom van woningcorporatie Elkien. ZuidOostZorg is verantwoordelijk voor de zorg.

De modernisering van het complex startte in 2017, nadat er al jaren over de toekomst van De Miente was gesproken. De elkaar snel opvolgende veranderingen in de zorg zorgden iedere keer weer voor het aanpassen van de plannen. Uiteindelijk ging het in de jaren vijftig gebouwde hoofdgebouw tegen de vlakte. Een ander deel van de appartementen werd gerenoveerd en verduurzaamd.  

In de overgebleven vijftig appartementen staan zelfstandig wonen, zorg en veiligheid centraal. De bewoners kunnen er alle mogelijke zorg ontvangen. Daar zijn de appartementen op ingericht, ook wanneer zware zorg nodig is. In de praktijk betekent dit dat bewoners bij een toenemende zorgvraag in veruit de meeste gevallen in hun eigen appartement kunnen blijven wonen. Tijdens de modernisering is er ook een nieuw ontmoetingscentrum gebouwd, bedoeld voor de bewoners van De Miente, maar ook voor mensen uit de buurt.

De Taskforce Wonen en Zorg ging op bezoek bij de Miente en sprak met Anke Huizinga van ZuidoostZorg, Egbert Heida van Elkien en wethouder Anko Post van de gemeente Opsterland. Bekijk de video hieronder.

Deel dit bericht

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: