Nieuws

Waardig ouder worden in Zaanstad

Er staat een grijze flat op de achtergrond van deze afbeelding. Daaroverheen zijn verschillende kleur vlakken (groen, donkergroen, blauw en grijs) geplaatst met daarin de tekst: Waardig oud worden in Zaanstad. Het gaat om het beginbeeld van de video in het artikel.
Oud worden in je eigen wijk, dat is waar Songül Mutluer- wethouder én ambassadeur van de Taskforce - zich hard voor maakt.

Samen met corporaties, zorgverzekeraars, zorgaanbieders, Zaankanter voor elkaar én ouderen zelf werkt de gemeente samen in het Aanjaagteam om de positie van ouderen te versterken. In deze video blikt Songül Mutluer, samen met Leo Groenendaal (voorzitter Stedelijk Aanjaagteam), terug op 2020. En vertellen zij welke concrete resultaten zij hebben bereikt om ouderen ook toekomstperspectief te bieden.

(bron: gemeente Zaanstad)

Deel dit bericht

Loopt u tegen knelpunten aan?

Welke hardnekkige vraagstukken ervaart u in de praktijk? Zijn er knelpunten of dilemma’s waar u samen met uw partners tegenaan loopt? Laat het ons weten zodat we passende ondersteuning kunnen bieden.
Meld uw knelpunt

Enkele hardnekkige vraagstukken

Hoe kunnen woningcorporaties kleinschalige commerciele activiteiten ontwikkelen in combinatie met de woonzorgvorm?

Woningcorporaties ervaren beperkte ruimte om kleinschalige commerciële activiteiten te ontwikkelen in combinatie met maatschappelijk vastgoed en woon(zorg)vormen (markttoets).

Wanneer wordt dit behandeld?
Meer informatie

Hoe financieren we onder andere ontmoetingsruimtes?

Financiering van voorzieningen in geclusterde woonvormen die bijdragen aan welzijn en gezondheid van de bewoners, bijvoorbeeld ontmoetingsruimtes en ruimtes voor spreekuren van wijkverpleegkundigen.

Wanneer wordt dit behandeld?
Meer informatie

Hoe voorkomen we een tweedeling in de woonvoorzieningen van ouderen boven en onder de sociale huurgrens?

Betaalbaarheid van sociale huurwoningen die geschikt zijn voor ouderen en mensen met een ondersteunings- en/of zorgbehoefte. Beleggers zien daarentegen kansen om te investeren in nieuwe woonvormen die vaak boven de sociale huurgrens liggen.

Wanneer wordt dit behandeld?
Meer informatie
Bekijk meer vraagstukken

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: