Nieuws

Voorbeeld uit de praktijk: Verzorgingshuis Nieuwe Stijl

Gebiedsontwikkelaar AM heeft een nieuw woonzorgconcept voor ouderen ontwikkeld: ‘Let’s Live! – Verzorgingshuis Nieuwe Stijl’. De publicatie over dit concept is aangeboden aan Hans Adriani, voorzitter van de Taskforce Wonen en Zorg.

Het eerste project volgens de principes van ‘Let’s Live!’ wordt inmiddels door AM gerealiseerd in Hillegom in de woonzorgzone Elsbroek-Zuid. De kern van het concept: De bewoners hebben de beschikking over goede voorzieningen, diensten en zorg gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week. De gebouwen staan op aantrekkelijke en levendige locaties waar bewoners onderdeel uitmaken van de samenleving. Omgekeerd worden buurtbewoners uitgenodigd om gebruik te maken van de voorzieningen in de gebouwen, zodat interactie en ontmoeting worden gestimuleerd.

Hans Adriani: ‘Een concept bedenken is één maar het daadwerkelijk toepassen zoals door AM gebeurt op een locatie in Hillegom is twee. Met dit concept heeft AM iets moois in handen dat de komende jaren – er moeten 100.000 voor ouderen geschikte woningen bijkomen – een belangrijke rol kan spelen.’

Lees hier het volledige bericht

Deel dit bericht

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: