Nieuws

Terugkijktip: webinar versterken van het sociale cement in wooncomplexen

geschreven Door:
Geclusterd wonen helpt om eenzaamheid te voorkomen. Dat kan in nieuwe complexen, maar ook binnen bestaande bouw.

Ouderen zeggen vaak dat ze eenzaam zijn en niet weg willen uit hun vertrouwde buurt. Geclusterd wonen is een manier om eenzaamheid te voorkomen zonder dat zij hoeven te verhuizen. Er liggen ook kansen in het omvormen van gewone wooncomplexen waar veel ouderen wonen tot vormen van geclusterd wonen.

Versterken van het sociale cement in bestaande wooncomplexen was het centrale thema van het webinar van 6 juli. Wat zijn de werkzame principes bij het versterken van de sociale leefomgeving, wat is de rol van alle betrokken partijen (inclusief de ouderen zelf) en van welke goede voorbeelden kunnen we leren.

Terugkijken

Voor iedereen die dit webinar heeft gemist, of nog een keertje terug wilt kijken. De complete opname is hier te bekijken. Het verslag is te downloaden via deze link.

Agenda

Het webinar is de tweede in een nieuwe reeks van webinars over woonzorgvraagstukken in de praktijk, die in het kader van het programma Langer Thuis van het ministerie van VWS in samenwerking met de Taskforce Wonen en Zorg worden georganiseerd door Begonia Advies en Nestas communicatie.

Voor de komende periode staat het volgende webinar op de agenda:
Een vitale wijk om langer thuis te wonen, 6 september 2021

Deel dit bericht

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: