Nieuws

Inspiratie voor 2040

geschreven Door:
Inspiratie wonen en zorg 3040
De Taskforce Wonen en Zorg heeft een nieuwe webpagina gelanceerd: Inspiratie voor 2040. Op deze pagina willen we je inspireren met de aanpak van de woonzorgopgave in 2040.

Op de webpagina "Inspiratie voor 2040" delen we succesvolle voorbeelden van woonzorgvisies, woonzorgconcepten en slimme interventies. Bovendien schetsen we een wenkend toekomstperspectief waarmee we betrokken partijen willen stimuleren het gesprek over 2040 met elkaar aan te gaan.

Inspirerende voorbeelden

De Taskforce agendeert de woonzorgopgave voor ouderen en roept partijen op om met elkaar aan de slag te gaan. En dat zien we op tal van plekken in het land terug. Dankzij ons netwerk van ambassadeurs hebben we in het voorjaar van 2022 diverse inspirerende voorbeelden opgehaald van woonzorgvisies, woonzorgconcepten en slimme interventies die het verschil maken. Op onze nieuwe webpagina presenteren we deze voorbeelden. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Wenkend toekomstperspectief

Voor 2040 hebben we een wenkend perspectief opgesteld, waarin we een mogelijk toekomstbeeld van de samenleving op het gebied van wonen en zorg neerzetten en de daarbij behorende uitdagingen beschrijven. Er is echter niet één partij aanspreekbaar op het realiseren van dat wenkend perspectief voor 2040: elke partij heeft daarin een verantwoordelijkheid en draagt eraan bij: ouderen zelf, vrijwilligers, professionals, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties, projectontwikkelaars, (institutioneel) beleggers, stedenbouwkundigen, architecten en bouwers. Dat vereist dat verschillende wensen, mogelijkheden en belangen bij elkaar gebracht worden. Daarom nodigen we je graag uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Wat zijn jouw ideeën over het wenkend perspectief voor 2040? Laat het ons weten via info@taskforcewonenzorg.nl

Open de webpagina ‘Inspiratie voor 2040’ hier

Deel dit bericht

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: