Nieuws

Actieagenda Wonen: erkenning voor de woonzorgopgave

Meer nieuwbouw, betaalbare woningen, leefbare wijken, zorg voor bewoners. Een coalitie van 34 organisaties heeft concrete voorstellen en afspraken vastgelegd in de Actieagenda Wonen.

Samen met het volgend kabinet willen de partijen de plannen snel tot uitvoering brengen. Als het kabinet zijn bijdrage levert, kunnen ze snel aan de slag. Vandaag publiceerde de coalitie deze agenda.  

Taskforce Wonen en Zorg voorzitter Hans Adriani steunt de Actieagenda en is blij met het resultaat. Wat hem betreft zit de grootste winst in het feit dat wonen en zorg een serieus onderdeel zijn van de aanpak. “Het is goed om te zien dat er zo breed erkenning is voor de woonzorgopgave waar wij ons als Taskforce al geruime tijd voor inzetten”, aldus Adriani. In het Actieplan Wonen committeren woningcorporaties zich aan de opgave om in de komende 15 jaar 50.000 eenheden te realiseren in geclusterde woonvormen, speciaal voor ouderen uit de doelgroep van woningcorporaties. Ook ontwikkelaars en beleggers geven aan een substantieel deel van hun nieuwbouwwoningen specifiek voor ouderen realiseren. Adriani: “Ik wil deze partijen uitdagen dit op korte termijn écht concreet te maken.”

Download de actieagenda hier .

Deel dit bericht

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: