Regio Flevoland

Inspiratie voor 2040
Regio Flevoland

Woonzorglocatie 't Landleven, een nieuwbouwproject van zorgorganisatie Woonzorg Flevoland in de wijk De Groene Velden in Lelystad. De locatie bestaat uit dertig woonzorgappartementen.

Wat maakt het concept vernieuwend, inspirerend, toekomstbestendig?

Veel instellingen als ’t Landleven zijn particuliere initiatieven waar een aanzienlijke eigen bijdrage wordt gevraagd voor de geleverde zorg. ’t Landleven is een van de weinige kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie die volledig wordt vergoed met een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf. ‘t Landleven is ook een onderscheidend alternatief ten opzichte van het bestaande aanbod van verpleeghuiszorg in Lelystad met een stedelijk en grootschalig karakter.

Wat is de belangrijkste succesfactor van dit woonzorgconcept?

De belevingsgerichte tuin met manege en veel groen maken ’t Landleven tot een unieke, kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie.

Wat is het grootste knelpunt gebleken in (de totstandkoming van) dit woonzorgconcept?

De samenwerking met de gemeente heeft de doorloop van het project beïnvloed. De ervaring is dat de gemeente vaak teruggrijpt op processen, terwijl de zorgorganisatie in die ontwikkeling graag een toezegging wil krijgen om de voortgang van een project niet in het geding te laten komen. Met de inzet van het netwerk en een proactieve houding als zorgorganisatie is het gelukt, maar het vergt wel een grote inspanning.

Waarom is dit een slimme interventie/wat is ermee bereikt?

Wat kunnen andere regio's of partners hiervan leren?

Documenten

Er zijn nog geen bestanden geplaatst bij deze gemeente/regio.

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: