Agenda

Webinar Woonzorgvisie en woonvisie: een liefdesbaby of een moetje?

Online event

Webinar Woonzorgvisie en woonvisie: een liefdesbaby of een moetje?

Wij vragen van alle gemeenten om in 2021 te beschikken over een woonzorganalyse en een woonzorgvisie. Tegelijkertijd worden gemeenten bij wet verplicht een woonvisie te hebben. En zij werken aan omgevingsvisies en visies sociaal domein. Hoe zorg je dat al deze plannen op elkaar aansluiten? Hoe spreek je elkaars taal? En hoe voorkom je dubbel werk?

Dat wordt besproken tijdens het webinar “woonzorgvisie en woonvisie: een liefdesbaby of een moetje”. Dit webinar is op 11 mei van 15 uur tot 17 uur. Inschrijven kan via een mail aan secretariaat@companen.nl. Deelname is gratis.

Het webinar wordt georganiseerd door Companen en ZorgSaamWonen.

Loopt u tegen knelpunten aan?

Welke hardnekkige vraagstukken ervaart u in de praktijk? Zijn er knelpunten of dilemma’s waar u samen met uw partners tegenaan loopt? Laat het ons weten zodat we passende ondersteuning kunnen bieden.
Meld uw knelpunt

Enkele hardnekkige vraagstukken

Hoe kunnen woningcorporaties kleinschalige commerciele activiteiten ontwikkelen in combinatie met de woonzorgvorm?

Woningcorporaties ervaren beperkte ruimte om kleinschalige commerciële activiteiten te ontwikkelen in combinatie met maatschappelijk vastgoed en woon(zorg)vormen (markttoets).

Wanneer wordt dit behandeld?
Meer informatie

Hoe financieren we onder andere ontmoetingsruimtes?

Financiering van voorzieningen in geclusterde woonvormen die bijdragen aan welzijn en gezondheid van de bewoners, bijvoorbeeld ontmoetingsruimtes en ruimtes voor spreekuren van wijkverpleegkundigen.

Wanneer wordt dit behandeld?
Meer informatie

Hoe voorkomen we een tweedeling in de woonvoorzieningen van ouderen boven en onder de sociale huurgrens?

Betaalbaarheid van sociale huurwoningen die geschikt zijn voor ouderen en mensen met een ondersteunings- en/of zorgbehoefte. Beleggers zien daarentegen kansen om te investeren in nieuwe woonvormen die vaak boven de sociale huurgrens liggen.

Wanneer wordt dit behandeld?
Meer informatie
Bekijk meer vraagstukken

Taskforce Wonen en Zorg bestaat uit: